Friday, May 07, 2010

Ke Seberang Sinun

Lama siot tak update. Klise... sebok. But that's true. 2 minggu lepas managed to spend my time with mak encik at my kampong in Perlis. Sekali lagi buat pre hanimun. Ceh..pre hanimun tak sudah. Bila yang nak real hanimun aku pun tataw.

...Decided to go to Hatyai dengan memba aku. Pengapit aku arituh actually. Drummer tegar untuk band kami suatu ketika dulu. From my house kami letak kereta kat Padang Besaq which is about 45 minutes from my house. Dari situ park kereta kat umah memba kami then amik van straight away to Lee Garden Hatyai (1 jam).


Kawan aku sms memanjang. Bini kat sebelah di buat tataw ja.


Touch down kat Hatyai terus saja ke Hamid Restoran.

Menu nya ialah..... 4 orang makan almost RM60++. Mahal actually

Awal lagi untuk cek in... jalan-jalan sekitar pekan

Kagum dengan teloq rebuih yang dicocok dengan lidi. Gigih betul...

Mak encik menjadi tak keruan. Aku bilang sabar ya mas....

Aku pun kagum tengok siam ni duk pintal-pintal besi sampai jadi Predator, Harley Davidson dan macam-macam lagi

Cek in kat PINK LADY Hotel. Gila pink. Tapi deco biasa aja. Dah pernah stay sini dulu. Murah RM60/semalaman tak termasuk pelacur atau bapuk.


Mak encik tanya... "Encik sepul tanak ambik sorang kah daripada gadis yang terpampang di sini?"... aku berlalu pergi sambil dalam hati berkata.. gila ka takmau, dahla murah lawa lak tuh.

...pusing lagi selepas cek in..

Kendian kami decided nak ke Songkhla menaiki teksi sapu berjenama Mitsubishi ini. RM 60/sebijik kereta yang memakan masa selama 1 jam perjalanan.

Dah sampai..

...
..mak encik membongkok untuk membeli sotong goreng kat gerai halal ni..

....ada ambik gambaq dengan ikan duyung tapi lupa nak upload. Bapak gua bilang.. kalau hang pi Songkhla tapi tak ambik gambaq dgn ikan duyung tu baik hangpa takyah pi....

Lupa nak letak gambaq bini kawan aku..

...
Kenderaan yang besaq tapi tataw jenama apa. Sirius besaq..

Then terus balik ..malam tu keluaq makan di Tha Lek Thai restoran. Ceh haram tak sedap. Nasik goreng ikan masin yang bapak masin nak mampuih sampai takleh nak makan. Choyy

Mala tu balik pusing depan hotel jumpak lagi gerai pintalan dawai dawai ini.

....
Keesokan harinya pusing lagi area Hatyai ini. Kecewa sebab floating market dibuka hanya weekend. Hari kedua kami adalah hari Isnin.


Dalam tengah hari terus saja ambik van balik ke border Padang Besaq. Sambil tunggu memba kami mai ambik lepak depan border sambil nengok van pikap siam lalu lalang. Best tapi busuk~

11 comments:

singAsong said...

hahahahha....

@xiM said...

len kali ajak arr aku sama..leh gak jenjalan kat songkhla tu

sepul said...

song..
kenapa kau ketawa haa labuu???

sepul said...

xim...
buleh nanti hang mai perlis sila hubungi saya

singAsong said...

En Saiful: aku suka tengok kamu semakin chub... la la la la la... hahaha...

fareezan said...

gemok

MOLY said...

bila la saya nak sampai hatyai
tak poie2 lagi
:D

sepul said...

song..
ngok!!!!

sepul said...

jijan..
ngok jugak!

sepul said...

moly..
hmmmm takdak aa yg menarik pun. tapi boleh la try

\""/ said...

entry yang ngok..