Wednesday, May 11, 2011

Port Dickson : episode 2

Lepas dah mandi sembahyang apa semua, preparation untuk BBQ pulak. Masing-masing pun buat-buat sibuk. Ada yang tukang lekat apai, ada yang potong buah, ada yang angkut barang-barang dari bilik ke tempat BBQ. Dekat ja tak la jauh mana pun. Ada yang duk potong carrot tak abis-abis dari pukul 6.30 ptg tadi. Herrrrr lemb sunggoh.



So masing-masing main peranan lah.




Tugas untuk menyediakan makanan ni dah dibahagikan kat setiap orang. So tak jadilah beban sangat. Ada ayam,sosej,kambing, jagung (tak jadi sebab takdak marjerin), coleslaw, potato salad, mashed potato, tembikai dan buah mangga harum manis all the way from Perlis.




Sangat-sangat menyelerakan bau dia. Hasil air tangan kak leez.
 

Dua orang abam yang sangat gigih membakar. 




Kaum-kaum hawa pula begitu gigih melahap. Sedap sangat. Oh lupa. Tema kaler merah. Even stroller pun merah. Tapi suasana malam tu sedikit panas sebab tempat ni macam terlindung oleh angin laut dek kerana ada deretan kedai-kedai kecil kat depan ni. Fuuuhh memang berpeluh.



Sambil-sambil makan sambil bergambar.



Nampak meriah merah ni.



Lelaki



Wanita


Selesai bergambar lebih kurang, berkemas-kemas untuk sesi yang seterusnya pulak. Nanti aku hapdet.

11 comments:

Buzu Ediany said...

Perlu ke nk highlight tang part ptong carrots tu??

Leez M. Saaid said...

hahahah lawakk weeii...ceq tergelak tgk gambaq yg last tuu....
tapi tak aci...sebab gambaq hang takdak misai dan janggut pun..heppppp!!!

en solo said...

hahaha...
lapo wei tgk makanan tue...
gambar last memang tak bole blah...

@xiM said...

HAIPPPP!!

rupa aku dah macam Mister Poatato dah apa kes??

haha

setuju ngan kak leez.muka orang lain kan main dia edit.muka sendiri kekal macho hensem bergaya.ini tak adil!!

sepul said...

buzu..
AMAT-AMAT PERLU SEKALI!

sepul said...

Hakak Leez..
hey of kors la tuan rumah mesti yang paling hensem

sepul said...

en solo...
slrup sangat sangat sedap

sepul said...

abam..
hey of kors la muka i yang paling hensem uolls.

Buzu Ediany said...

Awat nk kena caps lock???

p/s: muka laki aku dh mcm karam singh walia...

Leez M. Saaid said...

yg paling ensemmmmmm tetap Maksu dan NN....tapikan hang patut pakaikan tudung kat Maksu..hahaha

sepul said...

buzu..
saja nak caps lock...
baru nak cakap tapi hang dah cakap dulu