Monday, September 24, 2012

Sehari di Johor Premium Outlets

Johor Premium Outlets merupakan satu lagi tarikan terbaru di negeri Johor. Ia mula dibuka secara rasminya pada 11 Disember 2011 yang lalu.

Lokasinya terletak di Kulaijaya. Daripada Lebuhraya Utara Selatan nanti exit 253 menuju ke Senai. Bila lepas bayar tol lebih kurang dalam 500 meter terus bersedia belok kiri menuju ke arah Senai Airport. Kalau terlepas nanti jauh jugak nak u-turn. Lebih kurang 8- 10 km jugak lah kot. U-turn boleh dibuat sebelum jumpa Plaza Tol Lima Kedai.

Parking per entry RM3.Dari segi harganya, ada yang murah ada yang sama macam kat butik dan ada yang mahal. Kena pandai pilih lah. Kalau yang jenis memang tau brand-brand apa semua ni memang rasa akan berbaloi berbelanja di sini. Bagi aku pulak, memang aku kagum dengan harga di Timberland dan Nike. Dapatlah jaket, khakis, kasut, jeans dan khakis lagi dengan harga yang amat berpatutan. Lagipun aku ni bukan jenis AX, GAP, Guess, Burberry, RAOUL pun. Macam bini aku biasalah diborongnya Coach, Fossil dan kasut Clarks.
Umar dah lapar jadi kami singgah makan kat food court. Nasi goreng Thai RM6.90 dan Spageti tawarlangsungtaksedap tu lebih kurang RM7 kalau tak silap.


Ok jom kita balik. Inshallah kalau ada rezeki nanti nak mai lagi.

1 comment:

Anonymous said...

For instance, they may select a type of lettuce that has purple coloring in
it as well as green. 5 will decrease the availability of lead from your soil.
Wood can be used as long as it's not treated with chemicals.

Review my webpage; campanology