Monday, January 19, 2009

So many things to do...

Yet so little time... pendapat gua la. Tapi still 24 hours a day. Cepat ke lambat itu perasaan kita saja. Perasaan gua sekarang ialah terlalu compress. Sekarang kehidupan gua sudah totally different berbanding 18 bulan yang lepas. Anyway congrats M.U.H. Bakri dah jadi drummer tetap depa ke? Atau sekadar sessionist?

Tepat seperti jangkaan gua walaupun gua rasa lan should dapat best vocal perfomance. Tapi nowadays terms indie eh orang pakai. Bukan maksudnya dulu orang tak pakai. Tapi tak secara menyeluruh la. Hemmmm kalaulah masa zaman gua dulu technologies adalah seperti masa sekarang. Computer + internet + creative thinking...we can make good music. Maksudnya bukan masa dulu takdak, tapi penggunaan social network mcm mespes,fesbuk,teg,fenster,fotopejes,feliker,belog (pinjam ayat zariel) dan bla bla bla tidak mengganas macam sekarang. Semua karya-karya kreatif dapat dimarketkan dengan lebih menyeluruh dan meluas lagi la. Teringat lagi masa dulu gua lukih gambaq ayam kena langgaq dengan lori untuk cover 'demo' 1st band gua dulu. hahahahaha.. pastu leh pi jual kat Campbell tu. Ada jugak orang beli ye. Takpalah semua tu dah tinggai kenangan......walaupun menggantung gitar tetapi tetap ku belai hari-hari kalau sempat.....




4 comments:

f a r e E z a N said...

hidup inde band!hehe awat xbuat album sepol?gua mesti beli ah kalu lu buat :)

sepul said...

masa tu student lagik, x mampu nak sewa studio best. lagik satu masa tu x reti guna software sangat. budak2 lagi. skrg ni pulak dah mcm mls le

zariel said...

ayam kena langgaq lori? macam pernah kulihat...muahahaha

kalau minat masih ada apa salahnya teruskan. bukan pasai nak untung atau cari nama tapi pasai minat. kawan2 takkan tak mau bagi sokongan kan ;)

Lily.Lulu said...

encik sepul skang bizi sokmo kenapa ????

apa2 pun .. all the best !!