Sunday, March 01, 2009

Aku & M.U

Aku sangat fanatik M.U. Hanya satu sebab. Sebab ia adalah M.U so aku fanatik M.U. hahaha mcm gampang ayat. Aku mula diperkenalkan kepada m.u oleh kakak aku sekitar taun 1992. Ntah mcm mana aku terbaca magazine Shoot yg dia pinjam kat classmate dia. Bila dia bwk balik ghumah aku pun baca la. Aku jadi macam nak tau pasal depa nih.
Lebih kurang setaun lepas tu kakak aku bagi aku borang M.U Supporter's Club M'sia. So lepas satu ketika aku secara rasmi menjadi fanclub member dia. Time tu nak tgk m.u live punyalah susah. Mana ada astro, internet masa tu pun aku tak kenai lagik. Jadi aku banyak abiskan duit aku membeli majalah Match & Shoot dan sumtimes kalo ada duit lebih aku beli la Glory2 M.U atau yearbook depa selain dari newsletter fanclub dua kali setaun.So dari situ aku mula kenal la style permainan depa, formation, history dan hal ehwal depa. Jadi sampai la ni aku masih menjadi fanclub member dan aku still fanatik kat depa. Agak banyak jugak la merchandise yang aku collect samada beli kat clubhouse @ kirim kat member @ cousin aku yang ada kat kat sana.

We're coming to you.................. UCL,BPL,FA Cup,League Cup.....


Tapi tu la, ada segelintir orang yang berpura-pura kononnya depa minat sangat kat team bola tertentu tapi sepatah haram pun tak tau. Poser? Ntah la...everybody is a poser with their own style. Mungkin nak terikut-ikut pengaruh kawan-kawan lain, bila ada time ada game live sama-sama layan tapi bila tanya pendapat @ sembang pasal team tertentu satu pun tak tau. Adei tak ley blah betui orang macam tu!.... Pastu bila kononnya team depa 'sokong sangat' tu lawan dengan team lain, berpura-pura buat provokasi yang over. Nat battinglah, kutuk lebih-lebih la. Shit..aku rasa macam nak terajang aja muka dia.

9 comments:

spatt said...

aku dulu minat gak MU nih..tyme tu Sheringham ade lagi beb..ahahaha
sekarang?
setia bersama spurs.. :P

sepul said...

spatt...
teddy sheringham mmg best especially masa dgn m.u dulu. jenis tak kenal penat...
spurs??? hahahah hang ni mcm shebby singh la.

zariel said...

alamak... mcm terkena kat aku je... hehe

aku mnat MU gak tapi bkn golongan fanatik la. dan mmg tak banyak tau background cuma suka tgk gaya permainan dan sikap player MU terutama yg lama2 dulu... player MU la ni tak best mcm dulu la tp gaya dan mutu permainan masih ada. sbb tu aku masih minat MU.

YoYo said...

betol3 sepul.. Yo minat since i start keje year 1997.. 1st team yg Yo 4low till now.. the best part bile kat opis i'm the only pompuan yg bleh masok korum bebudak lelaki cite pasal bola n Yo lebih 'pandai' dari dorang!! huhuhu..

U.N.I.T.E.D we Stand!!

shebby singh said...

gua memang minat itu spurs!!!

sepul said...

zariel...
ya gaya mutu dan mutusamy

YoyO..
YA..u rocks girl. Bkn la kita kena tau luar dan dlm tapi at least kita tau apa benda yg kita cakapkan tu.

shebby singh palsu..
ceh..mati2 aku ingat shebby singh masuk blog aku. siot betui abng sepatts

axim said...

aku lagi suka Chelsea masa zaman Zola dulu..la ni tak synchronize la depa main..x konsisten..

keep da blue flag flying high

:)

sepul said...

axim..
aku setuju. aku rasa skrg yg ramai org suka chelsea sbb publisiti meluas yg diberi dgn nama2 besar yg ada dlm team. not mostly on the style of their game. ni pendapat aku la. hahahah cuba lagi next year bro

aRa said...

Owh...i pun minat gilo babas ngan Man. U tapi zaman dulu kala la...masa masih blajar kat sekolah menengah...Zaman Beckham...Neville brothers...Stam...Brown...sape nama gol keeper yg lama itew??? Yg org Denmark...lupa nama dia...Gigs smpi la ni i suka tgk dia tapi...my fav player now adalah David Silva of Spain...Valencia player...hiks...but every now and then masih tgk gak la match Man. U...sokong ckit² ajor...Agagaga