Monday, June 04, 2012

Nasi Dalca Pak Din Jelutong

Sebelum kaki melangkah keluar dari Pulau Pinang, seorang sahabat duk ajak pi lunch dengan dia. Mula-mula duk ingat tak boleh dah sebab takut tak sempat tapi tiba-tiba keadaan memihak kepada kami untuk berjumpak.

Aku memang duk teringin nak makan nasi dalca. Jadi ke sini lah kami. Tapi parking di sini memang super payoh. Tambahan pulak di hari Jumaat yang mulia.






Terletak di tepi jalan berhampiran jejantas di Jelutong. Berhampiran dengan Deen Nasi Kandaq Jelutong cuma gerai berada di seberang jalan.





Pelbagai pilihan lauk duk ada.





Aku suka tengok periuk yang ada kesan gulai kat tepi-tepi dia. Seolah-olah memberi gambaran gulai tu memang sedap.





Ya mari-mari cik adik mari-mari cik abang.









Sedap ! Rasa dia macam nasi kenduri. Nasi ni jugak ada orang panggil nasi hujan panas. Puas makan.





Ayaq sirap limau yang sedap.





Sembang-sembang makan-makan pastu balik.

6 comments:

Miss Nazla said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dapnya!!!!

Anonymous said...

Deen nasik jelutong tuh lain pulak..?

sepul said...

kak el
dap

sepul said...

deen tu kedai nasik kandiaq
ni pak din nasik dalcha
kat guaq peru ada pak din jugak

@xiM said...

Hensemnya mamat yang teman you makan tu!

i nak number tepon dia plisssss!!

sepul said...

axim yang hoverina