Thursday, July 15, 2010

Jemput...

Minggu lepas berada di Kota Kinabalu, Sabah, hampir 5 hari. Malam pertama di sana, singgah makan di Tanjung Lipat Corner, area Likas. Ok la not bad. Petang tu lalu sekitar kawasan ni nampak macam ramai orang makan kat sini. Aku syak makanan dia hebat.

The surrounding

......

Dari besar ke kecil dan pelbagai rasa

Dari skala budak darjah 4 dan gelas besaq. Tapi tak besaq mana pun, biasa ja.

Udang rambut.. butter

Kalau orang makan seafood mesti akan orda kailan ikan masin kan? Kenapa begitu?

Sotong goreng tepung

Tomyam sabah

Ikan....... tak sedap

Chicken wing..... sedap

Ikan siakap bakaq..... boleh la

Orang.... sedap jugak


Lepas makan terus balik tempat penginapan kat Likas Condotel. Dalam kondo tu aku sambung makan mamee perisa ayam. Barangkali tak puas makan kot.

4 comments:

@xiM said...

mana lagi update pasal KK????

sepul said...

ajeem..
okeh nanti aku update lagik

nikli said...

Ciken wings tuh sebesen besaq dia nya stock.. Kalau potong hang dgn axim, campak dalam tuh pon celuih..

Cth dibuat memandangkan hgpa berdua bersaiz gigantic..

sepul said...

maciem hariemmm