Friday, July 02, 2010

KLCC .....dari pandangan mata enciksepul

KLCC.... siapa yang tak pernah mai sini kan? 1st time aku mai sini seingat aku tahun 1998. Lepas SPM.... ikut rombongan kelas aku. Uwaaa kagum aku. Bangga jadi rakyat Malaysia.

KLCC meninggalkan banyak memorizzzzz kepada aku.

Sambutan tahun baru.. tahun 2000. Y2K. Gelojak jiwa rebel remaja membuatkan aku dan kawan-kawan mai celebrate di sini. Konon. Naik bas dari Shah Alam lepas kelas, bukak posa dengan mekdi di tepi sudut di KLCC ni. Ya.. sambutan tahun baru time tu jatuh dalam bulan puasa. Tapi sanggup. Dengan kawan-kawan.. tak sedaq rupanya dah sampai kul 5 pagi. Sahur air sejuk, naik tren ke Masjid Jamek. Ambik bas Intrakota 338 kat Shell (sekarang dah takdak) depan Central Market. Balik Kolej Jati terus membuta. Tapi puas...

Yang paling best..

KLCC juga tempat aku menunggu mak encik balik kerja sewaktu dia praktikal kat Wisma Central dalam tahun 2004. Masa tu kawan-kawan lagi. Tapi sanggup pi tunggu dia. Hampir hari-hari selama 3 bulan. Masa tu aku pun praktikal kat RTM. Tapi boleh balik awal. Lepak kat tasik KLCC sambil makan karipap sampai Maghrib.

aku: Sedap karipap hang beli kat aku.
mak encik: Woi ni aku nak buat makan malam satgi. hang jangan perabih !

Hari tu aku ke KLCC lagi dengan mak encik. Kali ni mak encik dah pregnant. ;)

aku: dulu makan karipap kat sini.
mak encik: dulu kita praktikal ja. mana ada duit sangat. harap duit PTPTN ja. Jom i belanja u Chili's.


~begitu cepat masa berlalu~

17 comments:

MamatCINAcomel said...

So sweet....

che'Burn@che'Qis said...

fewwiitt!kenangan teridah giteww..

@xiM said...

sweet gila entry ni..

buat aku rasa nak kawen cepat cepat..cantik angle angle yang hang ambik untuk gambaq KLCC ni..

dulu makan karipap sekarang makan CHILI'S..jauh perbezaan tuh..syukur pada Tuhan yang beri kita rezeki..

tak lama lagi dapat rezeki anak pula..Alhamdulillah.aku doakan hang bahagia bersama mak encik..

*likesssssssssssssssssss this entry.

sepul said...

mamat cina mana ntah...
ya manis manis

sepul said...

mamat cina mana ntah...
ya manis manis

sepul said...

burn&qis..
ya setiap orang ada kenangan yang sweet kan

sepul said...

ajeem..
sebelum kawen cari marka dulu.
aku pasti setiap orang ada kenangan dengan KLCC ni kan? what's urs?

MOLY said...

yeahh .. i loikeesss !!!!

dulu masa sekolah nak balik rumah naik bas intrakota. hari2 lalu depan klcc tengok ia sedang dibina.

dulu keja kat maxis hari2 pergi klcc. boring. sekarang keja kat hartamas hari2 tak pergi klcc.

:)

@xiM said...

KLCC ni first time dating ngan first awek zaman Uitm dulu..ada lagi gambaq ngan aku..tapi that's aweks sudah kawen sama otrang lain dan dah ada baby pun..takder jodos..

sepul said...

moly..
hah apa lagi.. cepat balik kerja kat KLCC

sepul said...

axim..
jeem hang buat la entry pasal hang & KLCC... pehlisss

MaksuHakim said...

bestnya entry ni..maksusuker.....
kenangan maksu dgn KLCC..erm..takpe lah..nanti maksu cerita~ha h aha

FareeZan said...

alalalala.so suittttt!! bila sepul jr nk kelua?

sepul said...

maksu...
ellehh nak berahsia rahsia an pula...

sepul said...

jijan..
insyallah bulan 11 ni

nikli said...

Hehee..
Nice entry..

sepul said...

tengkius