Monday, July 05, 2010

Walkman & aku....

Zaman di asrama lewat 90-an, siapa yang takda walkman mesti kena kutuk dan keji dengan kawan-kawan. Apa punya tradisi la kat hostel aku dulu. Aku pasti hampir semua di antara kita pernah memiliki gajet ini.


Aku masih simpan. Tingkatan tiga tahun 1996, mak aku hadiahkan kat aku sebab apa ntah. Cemerlang dalam exam kot. Beratus- ratus harga dia. Kerek gila dapat walkman ni. Sony pulak tuh. Ada Mega Bass wa cakap lu!Kat hostel ke hulu ke hilir bawak walkman. Sambil dengaq lagu Metallica. Habis lagu Enter Sandman, rewind tape sebab nak dengaq lagi.

Semua kagum dengan aku. Punya la sayang sampai member nak pinjam pun aku tak kasi. Kerek betul!

"Fuiiyooo sepul ada walkman Sony..hebat betul! " ... kembang kempis lubang hidung aku.


Tapi itu semua dahulu. Apa-apa pun barang yang mak aku hadiahkan, masih lagi aku simpan elok-elok. Insyallah nanti aku nak tunjukkan kat Sepul Jr. Insyallah.

8 comments:

FareeZan said...

hahahaha wey sumph gile kewl abes sape ade walkman ms tu.aku py kaler biru weyyy..sony tgh top.

sggp seludup msk hostel.ish terimbau kenagan lama :P

zaryl said...

haha...
mana kaset 4U2C hang pasang masa darjah 6 dulu ada lagi?

sepul said...

jeejan...
yezzaaa kewl gila beb.

sepul said...

zaryl..
hariam sunggohh. celah mana weyy aku bawak keset 4u2c pi skolah

@xiM said...

hang layan 4U2C kaa encik sepul??
wahahahahaaaaa..mesti suka AC MIzal kan..hehehe

aku dulu first walkman ever yang aku ada masa darjah 6-menang contest power rangers apa ntah aku pun dah lupa..dapat la walkman tuh..ke hulu ke hilir naik basikal ngan walkman tu sampai lah aku jatuh beskal walkman tu terhempas terus rosak..cissssssss...

tapi tu lah,kalau dulu sapa ada walkman ni kira hebat giler lah..takder walkman tak kewl.ntah apa apa kan.hahaaa

sepul said...

axim..
hahahaha power rangers. weh buatlah entry pasal kenangan masa budak2 pulak

nikli said...

4U2C..?
Gilaa..

Aku dulu simpan duit.. Beli sendiri.. Upgrade skit.. Beli jenis slim nye kaler mcm titanium tuh.. Hehe..
Hgpa zaman veteren xdak lagik kot jenis tuh..

sepul said...

oooo jenih tu aku taw. tapi tak mampu la. veteran apa? caiit hang dgn aku beza setaun ja pon