Tuesday, August 10, 2010

Octopus bukan Sotong Peramal Piala Dunia

Hari itu kami ke Octopus. Bukan.. bukan sotong yang femes ketika Piala Dunia baru-baru ini tuh. Octopus ialah sebuah restoran sushi yang terletak di dalam Ampang Point, tingkat 2. Ia merupakan sebuah restoran yang mengkhususkan kepada masakan sushi.

Sebenarnya sebab nak jumpak kakak haku last Saturday yang mana dia mai dengan rakan baik dia. Rakannya la yang beria-ia hendak makan di sini. Pabila kami tiba, haku kaget la. Mana la haku reti makan sushi sushi ni.

Namun begitu, ia sebuah restoran yang fleksibel kerana selain sushi kalian juga boleh order makanan lain yang bergoreng dan juga bersup. Ok.. hilang sikit kekagetan haku. ;)

Hak hak... jangan maki sudah la lepas makan makanan ini. Maki. hihihhi kelakars.

Selesai order mengorder kami bersembang-sembang dan ketawa.

Bagi penggemar sushi, kalian juga boleh duduk makan kat kaunter itu.

.....

Apa nama blended ntah..

Yang haku punya ialah blueberry blended.

Haku order tomyam noodle. Sejibik macam kat Secret Recipe.

Ni kawan hakak haku order. Sushi apa kenama ntah.

Dia juga cakap ini pulut dan belut.

Hakak haku order nasik goreng bijik gajus.

Mak encik order nasik goreng juga.

Yang ini kawan hakak haku yang order. Nasik dengan telur dengan ayam. Apa kenama ntah. Selesai makan dan amil barang yang dikirim oleh mak haku, kami pun bersurai. Mengikuti haluan masing-masing. Tapi hayam dia sedap sebab aku dah rasa.

Dan jualan sempena hari lebaran pun sudah bermula. Ok ok nanti kita pi beli baju raya.


2 comments:

nikli said...

Sebab hang dok tunjuk gambaq makanan time tengahari maciam nihh..?

sepul said...

nih aku pos 2 hari sebelum posa la. sebarang kemungkinan selepas ini adalah di bawah kawalan sendirik