Wednesday, August 04, 2010

Sabah.. last

Ok this will be the last entry about Sabah. Phewwww...

Ramai orang kata, Gaya Street Market Kota Kinabalu merupakan tempat yang best. Namun begitu ia hanya dibuka setiap ahad sahaja. Wat to do? Hari sabtu yang merupakan hari last, we headed to Pasar Tamu Putatan. Tak jauh dari bandar Kay Kay.

Macam pasar tani @ nat (panggilan bagi pasar sehari di utara), pelbagai hasil tani dan makanan di jual. Tapi kat sini.... hasilnya memang fresh dan gemok-gemok serta murah.

Lihatlah betapa hijaunya...

Tempe Sabah

Hijau kan

Hail to the buah limau & cili padi.

DAH TAK PAYAH NAK BERANGAN !

Kuih apa kenama ntah

Jadi kami pun breakfast di sini....

Nasik lemak sini memang sedap. Rajin pulak depa duk potong daun pisang bulat-bulat ni

Juga ayam goreng

Juga laksa...sedap

Lagi hasil bumi kat sini

Aku syak ni ikan bilis

Dan ini sotong

Ketam

Durian
..........
..........

Lepas abis kat Putatan ni lebih kurang kul 12 lebih, we headed back to town sekitar Pasar Filipin dan apa kenama shopping complex ntah.. warisan & merdeka kot.. Last minit shopping katanya. Aku dan makencik tersangat la dah boring.


Last-last sementara menunggu ahli rombongan yang lain shopping, kami berenti minum kopi sambil menikmati ekon.



Bila tengok deco kat kedai macam ni memang cantik dan simple. Tapi bila nak buat kat rumah jadi buruk. Why?? Why??

Lebih kurang jam 3 lebey gerak pi airport dan balik la apa lagi.

Lebih kurang 5 hari pi berjalan sampaikan tak sempat nak shave muka.

11 comments:

nikli said...

Kat beseri ja kot sebut NAT..? Tempat aku xpon..

Hebak aar mu pegi kay kay smpi xshave..

sepul said...

ceh... kat perlis kedah dan sesetengah tempat orang panggey nat la.

lupa nak beli shaver

yummien straggy said...

syok asek bercuti jek..
haish!

sepul said...

syok syok

@xiM said...

NAT dengan BOLT aku taw..Nat yang hampa duk sembang ni aku tak pernah dengaq.

@xiM said...

NAT dengan BOLT aku taw..Nat yang hampa duk sembang ni aku tak pernah dengaq.

sepul said...

hahahaha.... hang kena selidik maksud nat tuh!

Leez said...

cantik daun nasi lemak itieww kann.

dan juga cantik jambang hang yg tak shave tu.....gieeuuleyyy tau....

sepul said...

ya cantik cantik... kak leez tlg shave kan bleyy?

nikli said...

Gelenya lah awak nih..

sepul said...

gelenya tu ape