Friday, September 03, 2010

Ayaq tangan aku

Aku kagum. Aku terharu. Aku terkesima.


.....

First time aku buat, teruih sedap. Aku rasa macam makan kat hotel pulak semalam. Rupanya aku ini agak berbakat dalam bidang kulinari. Aku puji diri sendiri sebab aku nak rasa poyo.


Resepi? Google la sendiri bersepah aja dalam internet. Aku pun malam-malam google + puding roti terus buat. Ok ja sedap.

20 comments:

@xiM said...

amboiii
ayat kasaqqq noo..
kongsi la resepi..
walaupun hang agak poyo tapi aku tetap kagum!!
(applause!!applause!!)

illa said...

tahniah..
kalau hang tak kawen lagi mesti aku ngorat hang..
kasi up sket kan dgn harapan lepas raya bwk mai tester...

sepul said...

axim....
ok ok untuk hang aku kongsi.

5-6 keping roti letak dlm bekas.
3 biji teloq pukui then campoq kan susu cayaq sesedap rasa.
letak gula 2 sudu besaq ataupun kurangkan sikit.
1 sudu teh kecik esen vanila.

tuang semua atas roti tadi. taburkan kismis di bawah roti. kalau letak atas roti nanti dia hangit. mcm yang aku buat tu silap.

selamat mencuba

sepul said...

kak illa,
baiklah akak. nanti saya bawak ye akak.

singAsong said...

Saya tak nak resepi.. nak yang siap masak... bole? rinduuuuu ~

Maksu said...

boleh la kasik merasa nanti dgn air tangan en sepul ye satu hari nanti

Ziana said...

my fav..
x penah try buat..
senang rupanya..
tq resepi..
nk coba lah :)

**ker hiang mo hantaq sepotong kat umah..? tqsm..!! :)

Leez said...

wahhh...hebat..
nak order boleh???

sepul said...

song...
nanti lepas raya i buat utk uolls

sepul said...

maksu..,
insyallah no hal. tapi tak la sesedap makan kat hotel.

sepul said...

akak Zz
senang je kak. lagi sedap kalo makan dengan kuah kastard. okeh kalo nak nanti i antaq kat u. tapi tak promise la sedap yeh.

sepul said...

ahkak L
ceh perli aa tuh. order apa. tak sedap pun. nanti saya bawak bagi semua rasa

che'Burn@che'Qis said...

btui ka ang yg masak ni?? ececece..mana la tau bini ang yg buat suma tu..ang cuma pi market ja bli barang..hahaha

CAHAYA said...

Nampak sedap! Sure sedap kan?

sepul said...

burnqis..
hoi!!! aku masak sendrik la... tak percaya? percaya lah

sepul said...

cahye
of kors la sedap... air tangan sendrik

@xiM said...

ye ker sedap?apasal aku macam tak percaya jer?hahaha

hang mai hantaq secawan kat Penang ni pulop!!

*Thanks resepi!

sepul said...

cissss....
mai rasa baru tawwww
baiklah nanti aku singgah seberang jaya.

sesamer

nikli said...

hiang sungguh hebiat..!!
hantaq ke guak perahu jugak alang2 singgah seberang jayaq tuhhh..

sepul said...

ooo ghumah kat guaq peghuuu