Thursday, February 10, 2011

NN & YY

Kesempatan sempena cuti CNY haritu sempat menghadiri majlis kenduri NN & YY. Ntah macam mana aku leh kenai NN pun aku tak ingat. Seingat-ingat aku la sekitar tahun 2008 kot masa tu duk komen-komen dalam blog AA dan blog NN. Bertambah lagi kenal semasa bertanyakan perihal itinerary ke HK sedikit masa lalu.

Sama-sama ngok dan sama-sama ngek.

Permulaan ke arah satu lagi fasa kehidupan yang lebih bahagia. Inshallah. "Eh Umar..apesal duk usha bini uncle NN tu. Berkenan ke?"



Gedik nak ambik gambaq dengan bini orang.


Akhirnya aku jumpak jugak si "nampak" ini. Sebab aku duk panggil nampak...hmmm takpalah. Hanya saya dgn dia yang tahu.



Hai saya dah besar!



Ok dah tu... !



Ramai teman-teman jauh yang hadir.



 Tetiba....


...terjumpa mamat ni. Saupix Achmad.

Beliaulah yang menjadi OP masa aku kawen di sebelah rumah Nita. Beliau sangat kreatif dan bila aku kata kreatif tu..ialah kreatif dia yang sangat kreatif. Lihatlah hasil gambar-gambar dia kat FB beliau. Demmm. Beliau bukan seorang yang jenis mengambil gambar pemandangan namun lebih kepada objek-objek biasa yang dimanipulasi menjadi sebuah karya hebat. Ok nanti hang belanja aku char kuey tiaw telor ayam dibasuh sebab puji hang tak sangga tang nih !



Selama ni duk merapu kat twitter saja pagi petang siang malam... takdak nak sentap sentap Ops..bila berjumpa tu lagi la merapu.

Yang menariknya sajian kenduri NN ni ialah selaain gulai kawah dan sambal belacan serta ulam-ulaman yang mantap turut disajikan ialah Char Kuey Tiaw yang sangat padu rasanya. Sampaikan kena beratoq panjang. Now u know... we not only have Nasik Kandaq Beratoq.. but oso got Char Kuey Tiaw beratoq. Di samping itu turut ada spring potato yang mana bentuknya berpusing-pusing mcm spring, kuih talam dan teh tarik. Mungkin menjadi trend kot skarang ni kenduri kawen bukan ada lauk dgn nasik saja malah ada makanan sampingan lain. Tapi gambaq tak snap pun. Sebab malas lah dah tentu nak konsentrate makan kan?



Apa-apa pun semoga hang dan isteri menjadi lebih bahagia dan saling melengkapi di antara satu sama lain. Inshallah ada rezeki tak kemana. Allah sentiasa melindungi umatnya yang sentiasa mengingatiNya. All the best kawan.

11 comments:

@xiM said...

weiii apasal bubuh gambaq aku terkepit ngan umaq tu..hahaa..buat malu kaum jer..

Umaq pakai baju sama ngan aku okeh..boleh jadi anak beranak tapi muka tetap tak sama sebab dia anak bapak.muka fotostat terus macam hang.memang benih hang subur sangat.

hang mai lambat sangat.duk kata 30 minit lagi sampai..3 jam kemudian baru hang sampai..haha.sesat lah tu tanak mengaku kan..

Anyway,Congrats to Nikli dan Yus..nanti wedding aku hangpa semua mai la ramai ramai jugak ok..meriah sikit..

doakan kebahagaiaan kawan kawan kita ya..Insya Allah.

@xiM said...

weiii apasal bubuh gambaq aku terkepit ngan umaq tu..hahaa..buat malu kaum jer..

Umaq pakai baju sama ngan aku okeh..boleh jadi anak beranak tapi muka tetap tak sama sebab dia anak bapak.muka fotostat terus macam hang.memang benih hang subur sangat.

hang mai lambat sangat.duk kata 30 minit lagi sampai..3 jam kemudian baru hang sampai..haha.sesat lah tu tanak mengaku kan..

Anyway,Congrats to Nikli dan Yus..nanti wedding aku hangpa semua mai la ramai ramai jugak ok..meriah sikit..

doakan kebahagaiaan kawan kawan kita ya..Insya Allah.

sepul said...

ala kepitan mu itu tatap melambangkan kegagahanmu.
ya benih saya sangat subur.. bagaimana pula dgn saudara?
ok i admit.. memang sesat. peta bongok lah! sapa yang buat tak taw!

ok saya mau kad ada bunyi bunyi daripada anda ok.

Anonymous said...

camana cik sepul oter kasi taruk rambut pelesu tu?

sepul said...

hai cik anonimus..
saya menggunakan teknologi photoshop saja....

nikli said...

Entry sesengal empunyerrr blog..
Hahhaa..
Lama dah kenai hang..?
Hg xlupakan kawan lain ka..? Hishhh..

Ok ok, nampak..
Tp pic hangpa dok besembang secara candid tuh, hg dok kencing apa xtau la kat depa..

Anyway, tima kasih mai jauh jauh..
Terharu, terharu..
And tima kasih semua for all the wishes and prayers..

Nanti nak jugak pencuci botoi ok..
Mekasihhhhhhhh..

sepul said...

nikli..
taklah aku tak lupa kawan kawan lain

perlu ke nak jugak pencuci botoi? mengada sangat aih

@xiM said...

duk meqela sangat aihh nak pencuci botol

sepul said...

pencuci bontot takmaw?

FareeZan said...

saupix achmad tu pon aku penah jmp die op membe aku kat penang.

sengeh je koje die tu.btw gnba die cantek2 :)

@xiM said...

pencuci bontot satu!!