Tuesday, February 22, 2011

Wipe BB

Malam minggu haritu berkesempatan jumpa makcik Z dan kakaknya di Oltaun Wait Kofi Ampunk. Dah lama janji nak jumpa asyik cancel saja. Malam tu baru dapat jumpa. Ada hal penting sebenarnya. 


Hai makcik. Seronok bermanja dgn Umar? 



Semua perkakasan sudah dibawa. Sementara dia duk melakukan tugasnya, kami orderlah kudap-kudapan.



 Tuna sandwich



Hot white coffee dengan toast apa kebenda ntah.



Semakin membesar. Alhamdulillah.



Bihun tomyam sangat masin + oily. Erhhhh



Paratha dan kari.



Sambil makan-makan beliau yang sememangnya pakar dalam blekberi ni sibuk melakukan proses meng"wipe" fon aku. Sejak beli, asyik duk hang aja. Contohnya kadang-kadang nak update tweet pun hang dan lebih parah lagi masa nak guna browser laaaggiiilah selalu hang. Menurut beliau, ini terjadi disebabkan defect kat kilang lagi. Proses depa memasukkan os untuk jumlah fon yang terlalu banyak dalam satu-satu masa akan menyebabkan kebarangkalian 10-20 fon mendapat masalah ini sangat besar. Dan fon aku antara mangsanya. Dia kata benda ni memang normal terjadi dan tak perlu khuatir. Macam mana nak wipe tu aku tataw. Dia godek-godek pc aku duk transfer daripada fon tau-tau aja dah siap. Yang penting sekarang dah tak hang lagi. Gua syiok!



Ok dah setel. Jom balik! TQ Makcik Z.

4 comments:

solo molo said...

gebunyer baby tue...

sepul said...

ya itulah babysaya...
tq tq

@xiM said...

cantik baby awak..

likesss...

hai kak zie..
hai kaka..

nais tu mit u

sepul said...

axim
alhamdulillah. KurniaanNya..
ai mis yu la