Wednesday, December 24, 2008

oh yeah..

semalam baru sampai. letih la. lagipun journey kat sana mcm agak jauh dgn keadaan jln raya yang berlopak sana lopak sini. mula2 ingat nak mai sebab kenduri cousin gua sorang lagi. tapi kenduri dia sebenarnya bulan 1 ni. btw, gua pi padang & bukittinggi. ok la...not bad. bukan destinasi pilihan pelancong yang utama pun.

kakak2 ku & cousin2 ku. muka toya mat amin sebab kena bangun pukul 3.30 pagi.


sampai2 aja nasi padang dulu. sepanjang 4 hari kat sini takdak kedai makan yang pak novra bawak yang tak sedap. seperti biasa lauk mmg byk dia kasi tapi bayar untuk lauk yang kita makan saja.
sampai2 aja terus ke bukittinggi melalui Kelok 44. view dia masyallah. sangat2 cantik dengan cuaca yang dingin. leih kurang mcm cameron la tapi lagi cantik kot. singgah solat jumaat kat Masjid Bayur. lebih kurang 4 jam sampai bukittinggi terus pi kedai nasi padang lagi. gila punya sedap.

sekitar bandar bukittinggi. sejuk. stay kat Hotel Dahlia. tak best hotel ni. busuk. ntah sapa la yang pi booking. tapi takpalah daripada kena tidoq kat tepi jalan @ bwh jambatan.

2nd day sementara tunggu pak navro sampai gua ternampak kedai optik Arau. huhuh sampai kat sini ada Arau. then breakfast..makan roti goreng. mcm colors of rangoli. yang satu lagi tu nama dia minas. sebab mi + nasi. sedap...

then pi meronda2 sekitar pekan pandai sikek. masyallah...pemandangan yang sangat2 cantik. banyak kebun2 sayur dan padi huma pun ada.


pastu on the way turun balik ke bukittinggi singgah kat pekan koto baru. singgah kat warung bika. makanan tradisi sini campuran tepung,kelapa dan ntah apa gua pun tatau. yang pasti sangat lazat dan lemak berkrim ditambah pula dengan kopi kaw panas.


patah balik ke bukittinggi ni singgah ke Lobang Jepang ataupun kubu underground jepun.

yang seterusnya nanti la gua hapdet.

5 comments:

zariel said...

alamak. aku lupa la hang pi sana. patut la takdak post baru. tgk gmbr mcm best la pulak. huhu

Zariel said...

weh. apsal hadkn identiti pengomen? enable kn semua la best skit.

Inah said...

having fun nampak :)

Lily.Lulu said...

amboihhhh ...
meriahnya berjalan ...
:D

citer lee lebih detail lagi

Anonymous said...

Ingatkan tak makan nasi + mee